Sve kompleksniji projekti na sve višim naponskim razinama

HELB se po peti put našao u ulozi sponzora HRO CIGRÉ savjetovanja te je predstavio svoj razvojni put.

U razdoblju od 5. do 8. studenog, Šibenik je bio domaćin 16. Savjetovanja HRO CIGRÉ koje je okupilo više od 1.100 stručnjaka iz područja elektroenergetike, a predstavljeni su i brojni referati te stručna literatura.

HELB se po peti put našao u ulozi sponzora savjetovanja te je predstavio svoj povijesni put i napredak. Naime, HELB je 1990. godine započeo rad na niskom naponu te je kroz godine počeo preuzimati kompleksnije projekte i bilježiti reference na sve većim naponskim razinama, preko srednjeg pa do visokog napona. Danas je to tvrtka koja je postala sinonim za stručnost u radu na elektroenergetskim objektima svih naponskih razina do 400kV. Zato ne čudi što svoje djelovanje širi i na inozemno tržište gdje ju, primjerice, već u 2024. godini čeka početak izgradnje transformatorske stanice na 380kV. Posjetitelji HRO CIGRÉ-a su se na HELB-ovom štandu imali priliku okušati i u kvizu znanja koji je izazvao veliko zanimanje te su mnogi potvrdili kako su se dobro zabavili i opustili.

Tijekom tri dana trajanja savjetovanja, osim o novim tehnologijama, zelenoj tranziciji i dekarboniziranoj budućnosti, raspravljalo se i o društveno važnim pitanjima, poput uloge žena u elektroenergetici. Također, naglašena je nužnost izgradnje elektroenergetskog sustava koji će omogućiti bržu tranziciju prema obnovljivim izvorima energije te važnost poticanja investicija i obrazovanja budućih stručnjaka u tom području.

Savjetovanje HRO CIGRÉ je i ove godine bilo mjesto korisnih razgovora, smijeha te razmjene poslovnih iskustava i savjeta, a HELB je još jednom podržao ovu inicijativu koja gradi mostove među stručnjacima elektroenergetike, stvarajući platformu za suradnju i inovacije.

16 studenoga, 2023

Najnovije vijesti

Godišnji pregled: Po čemu ćemo pamtiti 2023.?

U godini koja je iza nas, HELB je ostvario značajan napredak kroz brojne projekte, kako na terenu tako i u proizvodnom pogonu. Ovaj dinamičan period obilježen je stvaranjem novih referenci diljem svijeta, razvojem inovativnih platformi, potpisivanjem ključnih ugovora, sudjelovanjem na prestižnim sajmovima i konferencijama te otvaranjem novih radnih mjesta. Kroz inovativne projekte, proširenje tržišta, ostvarene suradnje i ulaganja u tehnološki napredak, HELB je nastavio graditi reputaciju u području elektroenergetike.

Za dublji uvid u sve što je obilježilo poslovanje HELB-a tijekom proteklih 12 mjeseci, pozivamo vas da pročitate detaljan pregled aktivnosti u 2023. godini koji možete pronaći ovdje.