Nabavkom nove opreme poboljšana učinkovitost proizvodnje

Modernizacijom unaprijeđen proizvodni proces za serijsku proizvodnju.

Više od 30 godina HELB proizvodi upravljačko-razvodne uređaje u elektroenergetici te je do sada proizvodnja uključivala primarno proizvode krojene po mjeri (eng. tailor made), a zahvaljujući ovom projektu proizvodni pogon je postao bogatiji za novu, vrijednu opremu čime se dodatno unaprjeđuje serijska proizvodnja.

Naime, dobavljena je moderna oprema za obradu vodiča i bakra koji su uspješno integrirani u dosadašnje proizvodne procese. Tako se sada, u centru za obradu vodiča, osim printera za označavanje električnih komponenata, vodiča i kabela, nalazi i komplet uređaja namijenjenih strojnom rezanju i pripremi vodiča za ugradnju, te komplet električnih alata za montažu koji omogućuje brzo i jednostavno prebacivanje između izmjenjivih glava koje se koriste za rezanje, spajanje i probijanje i smatra se jednim od najsvestranijih električnih alata koji posjeduje inovativni 3-u-1 QuickChange System. Alati su visoko kvalitetni i izdržljivi, dizajnirani za profesionalnu upotrebu te se njima povećava produktivnost i učinkovitost prilikom proizvodnje. Također, instaliran je i laser stroj za označavanje i graviranje koji značajno ubrzava izradu brojnih oznaka u ormarima. Osim toga, za komplet uređaja nove generacije namijenjenih strojnoj obradi bakrenih sabirnica, koje se ugrađuju u upravljačko-razvodne uređaje, dobavljeni su tzv. “probijači/štambilji” za probijanje kvadratnih otvora na bakrenim sabirnicama unutar upravljačko razvodnog ormara.

Nabava nove opreme ima za svrhu skraćivanje vremena obrade i poboljšanje učinkovitosti proizvodnje čime će se osigurati visoka preciznost i minimizirati pogreške. Pritom se zadržava visoka kvaliteta, kao i osigurava poštivanje svih važećih normi i standarda.

“Postali smo još konkurentniji. Za potrebe serijske proizvodnje, kada je dokumentacija dobro razrađena, mi u relativno kratkom roku možemo napraviti kompletne ormare”, objašnjava poslovođa Ivan Zrinščak te ističe kako je HELB jedna od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja se može pohvaliti ovakvom opremom.

5 rujna, 2023

Najnovije vijesti

Godišnji pregled: Po čemu ćemo pamtiti 2023.?

U godini koja je iza nas, HELB je ostvario značajan napredak kroz brojne projekte, kako na terenu tako i u proizvodnom pogonu. Ovaj dinamičan period obilježen je stvaranjem novih referenci diljem svijeta, razvojem inovativnih platformi, potpisivanjem ključnih ugovora, sudjelovanjem na prestižnim sajmovima i konferencijama te otvaranjem novih radnih mjesta. Kroz inovativne projekte, proširenje tržišta, ostvarene suradnje i ulaganja u tehnološki napredak, HELB je nastavio graditi reputaciju u području elektroenergetike.

Za dublji uvid u sve što je obilježilo poslovanje HELB-a tijekom proteklih 12 mjeseci, pozivamo vas da pročitate detaljan pregled aktivnosti u 2023. godini koji možete pronaći ovdje.