Diplomski rad koji će unijeti promjene u elektroenergetske sustave

Nakon doktora znanosti, u sklopu studentske prakse HELB-a, dva su magistra struke diplomirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu. Diplomski radovi će doprinijeti HELB-ovoj digitalizaciji i tranziciji prema digitalnoj inženjering kompaniji.

Filip Pavlović i Marko Cmuk proveli su temeljna istraživanja u području primjene Industrial Internet of Things (IIoT) i Proširene stvarnosti (AR) u elektroenergetici. Nadolazeće tehnologije poput digitalne transformatorske stanice, promijenit će način na koji gradimo postrojenja u elektroenergetskim sustavima, stoga su upravo ove aktualne teme postale istraživački i diplomski radovi naših studenata.

Filipov diplomski rad pod nazivom „Sustav nadzora rada transformatorske stanice sekundarne distribucije“ predstavlja temelje za buduća istraživanja u domeni naprednih nadzornih rješenja u pametnim distribucijskim mrežama. Temeljno istraživanje je napravljeno, te će se istraživanje i razvoj nastaviti unutar firme. Na pitanje o planovima nakon diplome Filip odgovara:

,,Želim ostati u HELB-u i nastaviti raditi na istraživanju i daljnjem razvoju. Zanimljivo mi je i dinamično. Ima ispitivanja, programiranja, automatizacije, relejne zaštite, projektiranja, tako da svakako želim ostati dio razvojno – istraživačkog tima HELB-a.”

kolovoz 2, 2019

Najnovije vijesti

DOPRINOS SMANJENJU ENERGETSKOG SIROMAŠTVA

U vodećem međunarodnom časopisu Thermal Science

Stručni rad HELB-ove inženjerke, voditeljice projekata energetske učinkovitosti te stručnjakinje zaštite na radu, Slavice Bardić, bit će objavljen u vodećem stručnom časopisu ”Energija (M51)”, te ujedno i u specijaliziranom broju poznatog međunarodnog časopisa ”Thermal Science”. Više

Sponzor na najvećem susretu energetičara u regiji

Doprinos sve snažnijem trendu digitalizacije

Hrvatski ogranak Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave – HRO CIGRÉ organizirao je 14. savjetovanje o sustavu vođenja elektroenergetskog sustava koje je ove godine održano u Šibeniku od 10. do 13. studenoga.

Više