UNATOČ REKONSTRUKCIJI NAPAJANJA, TV PROGRAM BEZ PREKIDA

HRT je delikatan zadatak rekonstrukcije redundantnog UPS napajanja Mastera povjerio HELB-u

U sklopu dugogodišnje suradnje s Hrvatskom radiotelevizijom, HELB je završio još jedan uspješan i zanimljiv projekt. Radi se o rekonstrukciji elektrotehničkih instalacija redundantnog UPS napajanja Mastera u Domu HRT-a u Zagrebu, koji je obuhvaćao zamjene i rekonstrukcije tehnološke elektroinstalacije i razdjelnika koji napajaju prostor Mastera te tehnološku rasvjetu u Masteru.

Specifičnost projekta je u tome što se cjelokupan rad ovijao noću i vikendom jer je za vrijeme radova bilo potrebno osigurati nesmetan rad ostalih uređaja i opreme u prostoru. Kako se radi o izuzetno bitnom tehnološkom prostoru koji je u funkciji 24/7, bilo je potrebno pripremiti sve nove instalacije i uređaje tijekom noći te ih spojiti na novopostavljene instalacije, dogovorenim intenzitetom, višekratno kao i kroz dulje vremensko razdoblje. Također, bilo je potrebno napraviti privremena napajanja prostora i uređaja kako bi se osiguralo neprekinuti rad postojećih potrošača u sustavu pripreme, proizvodnje i emitiranja TV programa.

HELB-ov opseg posla obuhvaćao je demontažu i elektromontažne radove, izradu nacrta, proizvodnju opreme, energetski razvod, razvodne ormare, instalacije, automatizaciju tehnoloških razdjelnica, građevinske radove, te ispitivanje. Isporučena je kompletna tehnička dokumentacija ugrađene opreme kao i detaljna elektrotehnička dokumentacija izvedenog stanja s izvedenim detaljima i shemama.

19 studenoga, 2020

Najnovije vijesti

”HELB je u hrvatskoj energetici pri samom vrhu”

Voditelj Tehničkog ureda, Dejan Grdenić, veliki je zaljubljenik u energetiku i projektiranje. Prije pet godina priključuje se HELB-u gdje počinje raditi ispitivanje relejne zaštite, konfiguriranje releja, te razne elaborate, a potom i projektiranje. Njegov vedri duh, pozitivnost i smisao za humor, razveseli svakog sugovornika, a znanje i stručnost pomaže pri svakom problemu.

Unatoč popunjenom rasporedu, uvijek je spreman pomoći kolegama, a voli im se pridružiti i u opuštenom razgovoru uz šalicu kave. Više

Postrojenje za proizvodnju propilena visoke čistoće

Radovi izvođeni prema najvišim HSE standardima

Projekt u Rafineriji nafte u Rijeci započet u veljači 2019-te godine, upravo je ušao u završnu fazu. Novi pogon Propan propilen spliter omogućava rafineriji širenje lepeze proizvoda čime ona podiže razinu svoje konkurentnosti. Novoizgrađenim postrojenjem, rafinerija će proizvoditi novi vrijedan proizvod, propilen visoke čistoće koji se koristi kao poluproizvod u petrokemijskoj industriji. Više