UNATOČ REKONSTRUKCIJI NAPAJANJA, TV PROGRAM BEZ PREKIDA

HRT je delikatan zadatak rekonstrukcije redundantnog UPS napajanja Mastera povjerio HELB-u

U sklopu dugogodišnje suradnje s Hrvatskom radiotelevizijom, HELB je završio još jedan uspješan i zanimljiv projekt. Radi se o rekonstrukciji elektrotehničkih instalacija redundantnog UPS napajanja Mastera u Domu HRT-a u Zagrebu, koji je obuhvaćao zamjene i rekonstrukcije tehnološke elektroinstalacije i razdjelnika koji napajaju prostor Mastera te tehnološku rasvjetu u Masteru.

Specifičnost projekta je u tome što se cjelokupan rad ovijao noću i vikendom jer je za vrijeme radova bilo potrebno osigurati nesmetan rad ostalih uređaja i opreme u prostoru. Kako se radi o izuzetno bitnom tehnološkom prostoru koji je u funkciji 24/7, bilo je potrebno pripremiti sve nove instalacije i uređaje tijekom noći te ih spojiti na novopostavljene instalacije, dogovorenim intenzitetom, višekratno kao i kroz dulje vremensko razdoblje. Također, bilo je potrebno napraviti privremena napajanja prostora i uređaja kako bi se osiguralo neprekinuti rad postojećih potrošača u sustavu pripreme, proizvodnje i emitiranja TV programa.

HELB-ov opseg posla obuhvaćao je demontažu i elektromontažne radove, izradu nacrta, proizvodnju opreme, energetski razvod, razvodne ormare, instalacije, automatizaciju tehnoloških razdjelnica, građevinske radove, te ispitivanje. Isporučena je kompletna tehnička dokumentacija ugrađene opreme kao i detaljna elektrotehnička dokumentacija izvedenog stanja s izvedenim detaljima i shemama.

19 studenoga, 2020

Najnovije vijesti

NA ENERGETSKIM TRANSFORMATORIMA U AFRICI, AMERICI, AZIJI I EUROPI

Već gotovo 15 godina, HELB je pouzdan partner za montažu energetskih transformatora, ali i proizvodnju upravljačkih ormara za iste. Upravo iz tog razloga, suradnja s proizvođačima energetskih transformatora se proširila i na područje nadzora nad montažom, ispitivanjem i puštanjem u pogon energetskih transformatora. Više

30 GODINA TRADICIJE I ZAJEDNIŠTVA

Poštovane kolegice i kolege, dragi Helbovci

Na današnji dan, prije točno 30 godina (28.5.1990.) smo osnovali poduzeće, a namjeru da se bavimo elektroenergetskim radovima izrazili smo u samom imenu „Horvat Elektro Bogovac“, pa je nastao HELB. Više