HELB predavanja na HO CIRED-u 2023.

U prvom predavanju ,,Primjena modela Zatvorenog distribucijskog sustava u osiguravanju energetske samodostatnosti poslovnih subjekata”, je vrlo jasno objašnjena prednost HELB-ove usluge OZDS-a, pogotovo za subjekte koji na krovu svog objekta ugrađuju sunčanu elektranu, a proizvedenu električnu energiju žele prodavati korisnicima kojima iznajmljuju svoj poslovni prostor. Time se ostvaruje platforma za transparentnu razmjenu energije te se omogućava racionalizacija troškova energije.

Više na linku.

U drugom predavanju ,,DINGO – Distribution grid optimization pilot projekt u sklopu IRI II KK.01.2.1.02”, su opisani rezultati razvojno-istraživačkog projekta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj pod nazivom Sustav za optimizaciju gubitaka u naprednim mrežama. Projekt ima za cilj razviti sustav za kontinuiranu analizu tehničkih parametara distribucijske mreže, a koji primjenom strojnog učenja procijenjuje i predviđa tehničke i netehničke gubitke mreže. U sklopu projekta su uključene pilot lokacije u DP-u Elektrodalmacija Split i DP Vinkovci gdje su postavljeni mjerno – nadzorni uređaji na ukupno 21 transformatorskoj stanici. Obrađeni su i integrirani geoprostorni podaci, kao i pseudonimizirani podaci s obračunskih mjernih mjesta. Razvijena je platforma DINGO za praćenje mjerenja i rezultata algoritama kroz nekoliko različitih alata za preglede. Moguće je pratiti mjerenja s transformatorskih stanica u gotovo stvarnom vremenu, grafički pregledavati povijesna mjerenja ili pratiti gubitke i rezultate proračuna tokova snaga na geografskim podlogama.

Više na linku.

5 srpnja, 2023

Najnovije vijesti

Nabavkom nove opreme poboljšana učinkovitost proizvodnje

Modernizacijom unaprijeđen proizvodni proces za serijsku proizvodnju.

Više od 30 godina HELB proizvodi upravljačko-razvodne uređaje u elektroenergetici te je do sada proizvodnja uključivala primarno proizvode krojene po mjeri (eng. tailor made), a zahvaljujući ovom projektu proizvodni pogon je postao bogatiji za novu, vrijednu opremu čime se dodatno unaprjeđuje serijska proizvodnja.

Više

Na HO CIRED-u s temom racionaliziranja troškova i optimizacije gubitaka

Sponzor 8. Savjetovanja Hrvatskog ogranka međunarodne elektrodistribucijske konferencije

U Trogiru je održano Osmo savjetovanje Hrvatskog ogranka međunarodne elektrodistribucijske konferencije – HO CIRED, od 4. do 6. lipnja. HELB je, po prvi put, sponzorirao savjetovanje te je imao i svoj izložbeni prostor na kojem je predstavljen novi razvojni projekt DINGO. Više

Nikad jača borba za studente

Održan vrlo uspješan sajam poslova – Job Fair

Više od 150 poduzeća sudjelovalo je na 16. Job Fair-u, sajmu poslova koji su na  Zagrebačkom Velesajmu organizirali Fakultet elektrotehnike i računarstva, Savez Studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET). HELB je odavno prepoznao važnost podizanja svijesti studenata o elektroenergetici, tako da je i ove godine iskoristio priliku da se, na dvodnevnom eventu, predstavi studentima i budućim zaposlenicima. Više