Na HO CIRED-u s temom racionaliziranja troškova i optimizacije gubitaka

Sponzor 8. Savjetovanja Hrvatskog ogranka međunarodne elektrodistribucijske konferencije

U Trogiru je održano Osmo savjetovanje Hrvatskog ogranka međunarodne elektrodistribucijske konferencije – HO CIRED, od 4. do 6. lipnja. HELB je, po prvi put, sponzorirao savjetovanje te je imao i svoj izložbeni prostor na kojem je predstavljen novi razvojni projekt DINGO. Sustav za optimizaciju gubitaka u naprednim mrežama, privukao je veliko zanimanje i pozitivne reakcije posjetitelja. Mnogi su također zastali na štandu kako bi zaigrali igricu DINGO GO, koja na jednostavan i zabavan način prikazuje čime se sustav bavi i koje su njegove najveće prednosti. Događanje je okupilo velik broj posjetitelja i pružilo  priliku za druženje s partnerima i stručnjacima iz energetske branše.

Osim izlagačkog prostora, HELB je također održao dva vrlo zanimljiva predavanja. Prvo, ,,Primjena modela Zatvorenog distribucijskog sustava u osiguravanju energetske samodostatnosti poslovnih subjekata”, u kojem je vrlo jasno objašnjena prednost usluge OZDS-a za subjekte koji na krovu svog objekta ugrađuju sunčanu elektranu, a proizvedenu električnu energiju žele prodavati korisnicima kojima iznajmljuju svoje poslovne prostore, čime se omogućava racionalizacija troškova energije. Drugo predavanje je ,,DINGO – Distribution grid optimization pilot projekt u sklopu IRI II KK.01.2.1.02”, gdje je predstavljen razvojni projekt za optimizaciju gubitaka u naprednim mrežama.

Ovogodišnji HO CIRED posjetilo je više od 500 profesionalaca i znanstvenika iz elektroenergetske struke, dok je objavljeno 109 stručnih referata i održano isto toliko predavanja i rasprava. Sav raspoloživ izložbeni prostor bio je popunjen i na njemu se predstavilo dvadesetak kompanija iz područja energetike.

20 lipnja, 2023

Najnovije vijesti

Nabavkom nove opreme poboljšana učinkovitost proizvodnje

Modernizacijom unaprijeđen proizvodni proces za serijsku proizvodnju.

Više od 30 godina HELB proizvodi upravljačko-razvodne uređaje u elektroenergetici te je do sada proizvodnja uključivala primarno proizvode krojene po mjeri (eng. tailor made), a zahvaljujući ovom projektu proizvodni pogon je postao bogatiji za novu, vrijednu opremu čime se dodatno unaprjeđuje serijska proizvodnja.

Više

HELB predavanja na HO CIRED-u 2023.

U prvom predavanju ,,Primjena modela Zatvorenog distribucijskog sustava u osiguravanju energetske samodostatnosti poslovnih subjekata”, je vrlo jasno objašnjena prednost HELB-ove usluge OZDS-a, pogotovo za subjekte koji na krovu svog objekta ugrađuju sunčanu elektranu, a proizvedenu električnu energiju žele prodavati korisnicima kojima iznajmljuju svoj poslovni prostor. Više

Nikad jača borba za studente

Održan vrlo uspješan sajam poslova – Job Fair

Više od 150 poduzeća sudjelovalo je na 16. Job Fair-u, sajmu poslova koji su na  Zagrebačkom Velesajmu organizirali Fakultet elektrotehnike i računarstva, Savez Studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET). HELB je odavno prepoznao važnost podizanja svijesti studenata o elektroenergetici, tako da je i ove godine iskoristio priliku da se, na dvodnevnom eventu, predstavi studentima i budućim zaposlenicima. Više