Nikad jača borba za studente

Održan vrlo uspješan sajam poslova – Job Fair

Više od 150 poduzeća sudjelovalo je na 16. Job Fair-u, sajmu poslova koji su na  Zagrebačkom Velesajmu organizirali Fakultet elektrotehnike i računarstva, Savez Studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike (KSET). HELB je odavno prepoznao važnost podizanja svijesti studenata o elektroenergetici, tako da je i ove godine iskoristio priliku da se, na dvodnevnom eventu, predstavi studentima i budućim zaposlenicima.

HELB je na svom štandu ugostio brojne studente, najviše sa smjera energetike, kojima je predstavio svoju kompaniju, reference, otvorena radna mjesta te kako se mogu prijaviti na ljetne prakse. Ujedno je pripremio i simulaciju samoodržavanja sklopnika, što je izazvalo veliki interes i zanimanje studenata koji su imali priliku ”poigrati” se s uređajem, te prema shemi spojiti žice kako bi sklopnik ponovno radio, a najuspješniji su osvojili i zanimljive nagrade. Predstavnici HELB zadovoljni su interesom studenata i vesele se svojim budućim kolegama.

U dva dana bogatog programa studenti su imali priliku poslušati 24 razgovora i sudjelovati u 17. radionica. ,,Job Fair organiziramo kako bismo našim studentima omogućili da bolje upoznaju poslovno okruženje te kako bi se bolje pripremili za poslove koji ih čekaju nakon što završe fakultet. Svim studentima želim poručiti da budu redoviti u pohađanju studija i obavljanju studentskih obveza te neka vam stjecanje znanja bude na prvom mjestu. Nemojte biti zaposlenici koji usput studiraju, jer kada steknete diplomu FER-a, otvorit će vam se najatraktivnija radna mjesta na svijetu”, poručio je dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Vedran Bilas na otvorenju Job Faira.

31 svibnja, 2023

Najnovije vijesti