Sa mnom si na sigurnom

Nagrađeni najbolji poznavatelji Zaštite na radu

Povodom Svjetskog dana sigurnosti i zdravlja na radu u HELB-u je proveden nagradni natječaj među zaposlenicima, koji je trajao od 20. ožujka do 20. travnja. Osnovni cilj ovog natječaja bio je podići sigurnost na radu na višu razinu i poboljšati poslovne rezultate. Ovaj poseban dan HELB je obilježio nagrađivanjem zaposlenika koji svojim radom i ponašanjem promiču rad na siguran način, sprečavaju nezgode i time postaju uzor svima ostalima.

Nagrađeni radnici su:

  • Najbolji poznavatelj ZNR-a u proizvodnji (najviše bodova na kvizu) – JOSIP JUPEK
  • Najbolji poznavatelj ZNR-a u uredima (najviše bodova na kvizu) – MIRELA JERGOVIĆ
  • Najsigurniji radnik na terenu (najviše glasova poslovođe) – FRANJO FRLJAK
  • Najsigurniji poslovođa (najviše glasova radnika na terenu) – TONČI ŠIŠKO

,,Čestitam svim nagrađenim radnicima, a svima poručujem da pazimo na sigurnost na radu jer ćemo tako svi ostati zdravi, a samim time ostvarit ćemo konkurentsku prednost i poboljšati poslovne rezultate. Zbog nemogućnosti organiziranja svečanog uručivanja nagrada iz epidemioloških razloga, radnici iz proizvodnje mogu svoje nagrade podići kad se vrate s terena.” poručio je Stjepan Horvat, direktor HELB-a.

Zaposlenici su se mogli natjecati u nekoliko kategorija, među kojima su dva kviza o Zaštiti na radu u uredima i sektoru realizacije, gdje je trebalo posjedovati zavidno znanje o činjenicama i zakonima o Zaštiti na radu, dok je u druge dvije kategorije trebalo osvojiti najviše glasova od radnih kolega.

Međunarodna organizacija rada (ILO) proglasila je 28. travnja Svjetskim danom sigurnosti i zaštite zdravlja na radu. Taj se dan u 120 zemalja svijeta obilježava kao dan sjećanja na sve radnike koji su poginuli u nesrećama na radu ili umrli zbog profesionalnih bolesti. Procjenjuje se kako svake godine nastane oko 260 milijuna ozljeda na radu, na radu smrtno strada oko 2 milijuna radnika, a veliki je broj i slučajeva nastanka profesionalnih oboljenja. Stoga Međunarodna organizacija rada svake godine ima za cilj smanjiti broj smrtnih slučajeva nastalih ili uzrokovanih na radu, a obilježavanjem ovog dana nastoji se utjecati na podizanje razine svijesti o potrebi provedbe zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

4 svibnja, 2021

Najnovije vijesti

‘’Obiteljska atmosfera je jedna od najvećih HELB-ovih prednosti”

U osam godina koliko je u HELB-u, Danijel Đakulović prošao je zavidan put, od elektromontera, vodećeg montera, poslovođe, pa sve do voditelja projekata. Đaksa, kako ga kolege zovu od milja, je snalažljiv, borben, pametan i veliki timski igrač koji je uvijek spreman pomoći. Jako voli svoj posao i svakom projektu pridaje posebnu pažnju, kao da mu je prvi i jedini. Više