Sponzor na najvećem susretu energetičara u regiji

Doprinos sve snažnijem trendu digitalizacije

Hrvatski ogranak Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave – HRO CIGRÉ organizirao je 14. savjetovanje o sustavu vođenja elektroenergetskog sustava koje je ove godine održano u Šibeniku od 10. do 13. studenoga.

Osim kao sponzor vijeća, HELB je svoj doprinos dao s referatima koji su predstavili vrlo aktualne teme ”Primjena proširene stvarnosti u inženjersko – tehničkim poslovima“ i ”Blockchain + IoT energetska platforma”. Njihov cilj bio je ukazati i senzibilizirati tehničare i inženjere na korištenje novih tehnologija čime je dan doprinos sve snažnijem trendu digitalizacije elektroenergetskog sektora.

U okviru savjetovanja održan je i zanimljiv panel „Izazovi u pogonu sustava s velikim udjelom vjetroelektrana i sunčanih elektrana“ u organizaciji udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Ovogodišnji Hro Cigre brojao je više od 1500 profesionalaca i znanstvenika iz elektroenergetske struke. Objavljeno je 2500 stranica stručnih radova od strane 450 autora, uključujući prezentacije, predstavljanja projekata i proizvođača itd.

Na samom otvorenju podijeljene su i nagrade za posebne doprinose i životna djela.

Nacionalni ogranak HRO CIGRÉ djeluje u Hrvatskoj od 1992. godine. Savjetovanja organizira svake neparne, a simpozije svake parne godine.

studeni 29, 2019

Najnovije vijesti

DOPRINOS SMANJENJU ENERGETSKOG SIROMAŠTVA

U vodećem međunarodnom časopisu Thermal Science

Stručni rad HELB-ove inženjerke, voditeljice projekata energetske učinkovitosti te stručnjakinje zaštite na radu, Slavice Bardić, bit će objavljen u vodećem stručnom časopisu ”Energija (M51)”, te ujedno i u specijaliziranom broju poznatog međunarodnog časopisa ”Thermal Science”. Više