Žene koje su obilježile HELB-ovu povijest

Priča o četiri snažne i uspješne žene

Potaknuti nevjerojatnim pričama o snažnim ženama koje su mijenjale svjetsku povijest, povodom Međunarodnog dana žena donosimo vam priču o ženama koje su obilježile povijest HELB-a. Uspješno su savladavale prepreke, nizale poslovne uspjehe, vodile prodaju, financije, zaštitu na radu, energetsku učinkovitost, ljudske potencijale i nabavu, te uvijek bile najbolja potpora HELB-ovcima na terenu.

Štefanija je bila prva žena HELB-a, kojem se priključuje 1996. godine. Radila je kao voditelj projekta i iza toga u odjelu prodaje, a danas uživa u mirovini. S veseljem i ponosom ističe kako je HELB napredovao od svojih početaka, sjeća se prvih certifikata, službenih mobitela, snimanja ponuda na diskete, a danas HELB radi u  vlastitoj poslovnoj zgradi. Kao veliku vrijednost HELB-a naglašava brigu za zaposlenike, ulaganje u njihovu edukaciju te promišljen razvoj bez megalomanskih apetita. Štefanija je danas rado viđen gost u HELB-u, koja svojim vedrim duhom, toplinom i ukusnim kiflicama razveseli svakog tko se nađe u njenom okruženju.

Željka je 12-ta zaposlenica HELB-a po redu, u koji se zapošljava 1997. godine. Radila je kao tajnica, vodila ljuske potencijale, bila na terenu, a danas uspješno vlada svijetom financija.  Kao najveću vrijednost HELB-a ističe obiteljsku atmosferu, prijateljski odnos prema zaposlenicima i uvažavane njihovih obitelji. Željki nikad nije teško ništa napraviti za HELB, ne drži se po strani nego je uvijek u žarištu događanja. Vesela je komunikativna, otvorena i u svakom trenutku i situaciji, spremna pomoći. Ima posebnu sposobnost biti na pravom mjestu u pravo vrijeme i uvijek je osoba od povjerenja za sve HELB-ovce.

Slavica u HELB dolazi 2004. godine kao prva inženjerka u HELB-ovom timu. Izlaskom na prvi teren, kao potpora ispitivačima, otkrila je čari praktične primjene znanja u elektroenergetici, a uslijedili su radovi na trafostanicama, mjerenje otpora uzemljenja. Danas je Voditeljica projekata energetske učinkovitosti i stručnjakinja zaštite na radu. Kao najveću vrijednost HELB-a ističe uvažavanje mišljenja, podrška uprave i puno ljudskosti na svim razinama. Svakodnevno se puno smijemo, smijeh je u HELB-u nezaobilazan u svim situacijama. Uz veliko znanje i stručnost, Slavicu krase neposrednost, srdačnost, toplina. Uvijek je spremna na suradnju, nikad joj nije problem uskočiti u pomoć kolegama te posebno educirati mlade generacije. Puna je ideja, želje za učenjem i proširenjem znanja, te istinski voli svoj posao.

Dragica se HELB-u priključuje 2004. godine gdje počinje raditi u financijama, potom u prodaju i na kraju u odjelu nabave gdje radi i danas. Kao vrijednosti HELB-a navodi međuljudske odnose, kvalitetne pojedince, otvorenost u komunikaciji, izmjeni ideja i prihvaćanju istih, inovativnost, edukacije, mogućnost napredovanja, te je firma uvijek tu, spremna pomoći svakom pojedincu kad je potrebno. Dragica je izrazito vesela i kreativna osoba, pedantna je i ažurna, kolegijalna i susretljiva. Jako je strpljiva, odlična je mentorica svim novim kolegama jer joj nije problem ponoviti i nekoliko puta kako bi što bolje razumjeli. Njen zarazan smijeh često odzvanja hodnicima HELB-a.

Međunarodni dan žena, obilježava se 8. ožujka svake godine, još od prije Prvog svjetskog rata kao inicijativa u borbi za jednakost, pravo glasa i emancipaciju žena. Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. stoljeća u doba industrijalizacije i ekonomske ekspanzije. 8. ožujka 1857. u New Yorku pokrenut je protest žena potaknut lošim radnim uvjetima i niskim plaćama. Protesti 8. ožujka događali su se i sljedećih godina, a  najpoznatiji je bio onaj 1908. kad je 15 tisuća žena marširalo kroz New York tražeći pravo glasa, kraće radno vrijeme i bolje plaće.

12 ožujka, 2021

Najnovije vijesti

‘’Godine u HELB-u najljepši su period mog poslovnog života’’

Dina Horvat u HELB se zapošljava prije tri godine, kao stručna suradnica u kontrolingu, u odjelu financija. Njen mladenački duh, spremnost na nove izazove i ustrajnost donijeli su dodatno osvježenje u odjel financija, a njena komunikativnost, društvenost, pozitivnost i smisao za humor, veselje na svaku jutarnju kavu. U HELB-u je pronašla savršen spoj svoje dvije velike ljubavi: financija i psihologije. Više