2020. – Najizazovnija godina

Cijeli svijet u protekloj godini našao se u uistinu izazovnoj situaciji uslijed pandemije koronavirusa. Unatoč tome, upravo je prošla godina bila godina suradnje i zajedništva na svim razinama.

Pokazala je vrijednost onih usluga koje uzimamo zdravo za gotovo. Onih za čiju pouzdanost su zaslužni ljudi: terenski radnici, monteri i inženjeri, kao i sve one koji im daju potporu.  U ovoj izazovnoj godini HELB je uspješno završio neke velike projekte, potpisao ugovore za nove, prvi put sudjelovao na online sajmovima, održavao i sudjelovao na edukacijama, radio na EU razvojnim projektima i otvorio nova radna mjesta. Detaljniji uvid u aktivnosti i postignuća HELB u 2020-oj godini, možete pročitati ovdje.

26 siječnja, 2021

Najnovije vijesti

”HELB je u hrvatskoj energetici pri samom vrhu”

Voditelj Tehničkog ureda, Dejan Grdenić, veliki je zaljubljenik u energetiku i projektiranje. Prije pet godina priključuje se HELB-u gdje počinje raditi ispitivanje relejne zaštite, konfiguriranje releja, te razne elaborate, a potom i projektiranje. Njegov vedri duh, pozitivnost i smisao za humor, razveseli svakog sugovornika, a znanje i stručnost pomaže pri svakom problemu.

Unatoč popunjenom rasporedu, uvijek je spreman pomoći kolegama, a voli im se pridružiti i u opuštenom razgovoru uz šalicu kave. Više

Postrojenje za proizvodnju propilena visoke čistoće

Radovi izvođeni prema najvišim HSE standardima

Projekt u Rafineriji nafte u Rijeci započet u veljači 2019-te godine, upravo je ušao u završnu fazu. Novi pogon Propan propilen spliter omogućava rafineriji širenje lepeze proizvoda čime ona podiže razinu svoje konkurentnosti. Novoizgrađenim postrojenjem, rafinerija će proizvoditi novi vrijedan proizvod, propilen visoke čistoće koji se koristi kao poluproizvod u petrokemijskoj industriji. Više