Komercijalizacija inovativnih upravljačko-razvodnih elektroenergetskih uređaja

U sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA“ HELB d.o.o. provodi projekt „Komercijalizacija inovativnih upravljačko-razvodnih elektroenergetskih uređaja „ za koji su odobrena bespovratna sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju od 2021-2026, oznake NPOO.C1.1.2.R2-I5.01.

HELB ima 3 grupe inovativnih upravljači-razvodnih uređaja, od kojih je za EOR i EnMS dovršen razvoj prototipova, a za DINGO se provodi razvoj kroz IRI. Predmet projekta je komercijalizacija dovršene dvije grupe proizvoda, koje treba prilagoditi zahtjevima ciljanih tržišta, izraditi proizvodnu i tehničku dokumentaciju, provesti integraciju s centralnim nadzornim centrom, zaštititi intelektualno vlasništvo, nabaviti opremu za proizvodnju radi postizanja standarda, te prilagoditi SW i IT-opremu za unaprjeđenje procesa. Provedba će omogućiti prilagodbu proizvoda potrebi plasmana na tržištima, povećanju konkurentnosti HELB-a na domaćem i osobito stranim tržištima, te povećati inovativni kapacitet. Adresiran je na upravu i zaposlene tvrtke.

 

Naziv projekta: Komercijalizacija inovativnih upravljačko-razvodnih elektroenergetskih uređaja

Ime korisnika: HELB d.o.o.

Ukupni iznos projekta: 7.879.717,48 kn

Prihvatljivi troškovi projekta: 4.313.054,15 kn

Ukupni iznos odobrene potpore: 2.452.477,08 kn

Trajanje projekta: 24 mjeseca

Pogledati više na: https://fondovieu.gov.hr/

Kontakt osoba: Juraj Badalić, tel: +385 1 2781447juraj.badalic@helb.hr“Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”